Reseberättelse från Elna, Hanna och Fhilippa

Vanakkam!

Här kommer en hälsning från Vellimalai. Vi är tre tjejer i tjugo-årsåldern som under second term-15 (oktober-december) har varit med på Intacts skola i Vellimalai. Nedan följer en bildresumé över vår tid bland underbara elever, härlig personal och vackra berg.

 

Intact Nursery and Primary School och engelskaundervisning
Våra huvuduppgifter har varit att främja användandet av engelska på skolan. Vi har både assisterat under lektioner och då ordinarie engelsklärare var sjukskriven under november månad övertog vi engelskaundervisningen för eleverna i I-IV std. Alla moment var inledningsvis utmanande men alltigenom otroligt roliga!

 


Mrs Ramya gör grönsakstryck tillsammans med 1st STD under environmental studies.

 

Spoken English, Team buildning och seminarium
Måndag till torsdag höll vi i engelska konversationsklasser för lärarna där vi fokuserade på ordförråd, uttal och flyt. Under lektionerna gjorde vi allt från ordspel till improvisations övningar och konst analys. Konversation klasserna var alltid uppskattade av både oss och lärarna och ett utmärkt sätt att lära känna varandra bättre!
En solig lördagseftermiddag (innan monsunregnet började) höll vi i team building med lärarna och en av skolans fältarbetare. Iklädda strukna skjortor respektive färgglada saris och ögonbindlar fick deltagarna bland annat hjälpa varandra genom hinderbanor när vi körde blindbock (pedagogiskt översatt till ”blindfolded goat”).
Vid tre tillfällen arrangerade vi seminarium med varierande teman. Tillsammans med lärarkoren och rektorn Kavitha diskuterade vi bland annat jämställdhet och undervisningsteknik.Lärarna trasslar loss varandra under team building övningar.Djupt försjunkna i uppgifterna under vårt seminarium om lärarens olika roller.


Children’s day
Till minne av Nehru X, frias barnensdag årligen den 14 november. I år fick vi ansvar för att arrangera festligheterna och beslöt att göra en fiskedam för eleverna. Efter att förberett 176 pappersfiskar fyllde vi dem med välbehövda skolpennor som barnen fick fiska. Att själva få napp uppskattades lika mycket som att se lärarna testa sin fiskelycka!

 
Läraren Vijaya uppskattade fiskandet minst lika mycket som barnen. Upper-Kindergarten eleverna visar upp sina fångst från fiskedammen.

 

Fritid
En favoritsysselsättning under lediga dagar var att gå långa promenader i den vackra naturen. Under våra utfärder stötte vi på och hälsade hjärtligt på elever, byfolk, apor och omkringströvande kor. Vi prövade oss även igenom det begränsade utbudet av restauranger och butiker (även refererat till som ”hål i väggen”) samt flitigt besökte det nyöppnade bageriet.

 
En dam vi mötte när vi var ute och gick samt hennes ko.

 

Christmas Celebration
I november inleddes både förberedelserna för skolans julfirande men även den andra monsunperioden. Närliggande byar och större städer drabbades av översvämningar som förstörde transportvägar och infrastruktur. På grund av det kraftiga och ihållande regnandet höll skolor stängt under flera dagar vilket ledde till regeringsbeslutet att ställa in jullovet. Som tur är blev det ett kort uppehåll och vi kunde genomföra julfirandet som planerat den 11 december. Eleverna var välsminkade och fint uppklädda i glittrande klädnader. Dagen bjöd på dans, bibelverser, sång, dramaframträdande och julklappsutdelning. Barn, föräldrar, personal och volontärer hade en riktigt fin och skrattfylld dag!

Beskrivning: C:\Users\PC13\Pictures\December\IMG_2334.JPGBeskrivning: C:\Users\PC13\Pictures\December\IMG_2389.JPG

 

Tiden på Intact och INPS har varit oförglömlig. Vi är tacksamma för att ha fått vara en del av skolan samt lära känna elever och personal!


Elna, Hanna och Philippa