Hästarna vi minns

Equality Line

 

Eqality Line

"EQ är den äldsta i gänget, han är väldigt trygg och snäll. Han är lugn och trivs bra med barnen. Han är fin att rida på och har ett lugnt tempo samtidigt som han är uppmärksam och lyhörd.  

Det är han som är ledaren i flocken. Han gnäggar gärna när vi är utanför hagen, kanske vill han locka till sig en större flock!"
Jenny Almgren, volontär hösten 2010.


I den indiska bergsbyn Ooty hittade vi Equality Line. Han gick i en sagolik dalgång tillsammans med sin flock. Equality Line gick som terapihäst i tre år tills han tyvärr gick bort i ett kolikanfall.

 


Nobel


Nobel

"Nobel är yngst och alltid vaken och nyfiken på vad som händer. Han är lekfull och busar gärna med de andra hästarna och även med vår hund! Vi kallar honom för vår ”ponnyhund” eftersom han är lika kärvänlig som en hund och vill gosa hela tiden. Han är envis och inte alltid helt lätt att jobba med, men han är otroligt social och älskar barn och att bli ompysslad. Han är liten och behändig."
Jenny Almgren, volontär hösten 2010.

 

Nobel bodde i den indiska bergsbyn Ooty innan Intact EQ hämtade hem honom till Trichy. Han bodde där ett tag innan det bestämdes att han inte var ämnad som ridterapihäst och han fick därför ett nytt hem.

 


 

 

Ditt bidrag kommer fram

Föreningen Intacts vänner är ansluten till Svensk insamlingskontroll vars uppgift är att utöva betryggande kontroll över insamlingar som sker bland allmänheten. Föreningen har tillerkänts rätten att inneha ett 90-konto,
pg 90 11 31-3.